×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Junius/20190603_futoverseny

Szabadidő - Életmód

Köröm településen úgy tartják, hogy azt az országgyűlést, amelyet II. Rákóczi Ferenc fejedelem Ónodra hívott össze 1707-ben, végül a sajókörömi fennsíkon tartották meg, ugyanis a Sajó áradása miatt a küldöttek nem tudtak eljutni Ónod várába.

Ez adott alapot a XXI. Körömi Rákóczi Fesztiválnak is, amelyet összekötöttek egy Rákóczi Emlékfutásra keresztelt sportprogrammal. Az útvonal egy kisebb maratoni távnak felel meg, a rajt Köröm település, a cél a 30.5 km-re található szerencsi Rákóczi-vár – hiszen II. Rákóczi Ferenc is Szerencsről indult az országgyűlésre Bekecs, Taktaharkány és Tiszalúc érintésével. 

Fentieket szem előtt tartva az öt település vezetése tavaly döntött úgy, hogy megszervezik az emlékfutást meghatározott távolságokon belüli váltással. A futóknak dr. Egeli Zsolt alpolgármester és Vitéz Tóth Tibor körömi polgármester adta át az elismeréseket Szerencsen.

{gallery}cikkek/2019/Junius/20190603_futoverseny{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.