Szabadidő - Életmód

A Miskolci Szimfonikus Zenekar augusztus 29-én kastélykoncertet adott a szerencsi Rákóczi-vár szabadtéri színpadán.

Az est folyamán többek között Marcellotól a Bevezetés, Ária és Presto, Vivalditól a Tempesta di Mare és Händeltől a Rindalo – nyitány című művei hangzottak el, melyek méltóképpen vezették be az est hangulatát. Ezt követően Mozart gyönyörű A-dúr klarinétversenyének II. tétele, valamint a Linzi szimfónia C-dúr No. 36, K. 425-ös műve is felcsendült. A koncert különleges közreműködője Szepesi Bence volt, aki szaxofonon és klarinéton játszott. Az előadást Dénes-Worowski Marcell vezényelte.

Király Judit, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a Miskolci Szimfonikus Zenekarral való együttműködés már tavaly nyáron elkezdődött. „Igazából ők kerestek meg minket, hogy szeretnének külső helyszíneken koncerteket adni a zenekarukkal” – mondta az igazgató. Hozzátette: Ez már az ötödik alkalom, hogy Szerencsen lépnek fel. Tavaly három alkalommal, az idén pedig ez már a második. Még egyet terveznek majd az adventi időszakra.

Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője szintén pozitívan nyilatkozott a szerencsi fellépéseikről. „Szeretünk itt koncertet adni, hiszen a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár nagyon segítőkész, és úgy érezzük, hogy a helyi lakosok is kedvelik a koncerteket” – mondta.

Az est folyamán a Rákóczi-vár varázslatos környezete is hozzájárult a különleges hangulathoz, amely méltó helyszíne volt a zenekar és a közönség közös zenei élményének. Az együttműködés tehát továbbra is gyümölcsöző.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.