Az édesgyökeret az egyiptomi fáraósírokban is megtalálták, és már az ókorban is ismerték, fogyasztották, majd a krumpli megjelenésével és elterjedésével a felhasználása visszaszorult.
A hét gyógynövénye: a közönséges galaj
A közönséges, ragadós és a tejoltó galaj lágy szárú, hazánkban gyakori előfordulású gyógynövények.
A hét gyógynövénye: az akácvirág
Az ízletes, fehér virágú akácerdeink csaknem egyötödét teszi ki. Észak-Amerikából a XVI. században került Európába. Gyógyászati szempontból igen értékes növény.
Érdemes avokádót fogyasztani
Az avokadót (Persea americana) spanyol hódítók a XVI. században hozták be Mexikóból Európába, ami a babérfélék családjába tartozó, örökzöld, alacsonyan elágazó, terebélyes ágrendszerű, 10-20 méter magas fa.
A hét gyógynövénye: a borókabogyó
A borókabogyó hazánkban is előforduló örökzöld cserje, melynek kékes-hamvas bevonatú termései szolgáltatják a kissé édes-kesernyésen zamatos, nagyon aromás, enyhén csípős ízű fűszert.
Hogyan pakoljuk meg a tányérunkat okosan?
Lassan véget ér Szerencsen a GYERE® Program. A hátralévő foglalkozásokon az elmúlt két és fél év összegzéseként az egészséges táplálkozás alapelveit ismétlik át a gyerekek, május 27-én délután pedig egy záró GYERE napi rendezvényre várnak mindenkit a szervezők a Rákóczi vár kertjébe!
A hét gyógynövénye: a galagonya
A galagonya már régóta ismert erőteljes gyógyító és mágikus bokorként.
Konferencia az egészséges életmód jegyében
A Szerencsi Tankerületi Központ szervezésében tartottak konferenciát, április 4-én a Rákóczi-vár Színháztermében.
A mandula jótékony hatásai
A mandula kistermetű lombhullató fa, őshazája Nyugat-Ázsia hegyvidéke, ahol optimális körülmények között fejlődhet.
A hét gyógynövénye: a petrezselyem
Az egyik leggyakrabban használt fűszernövényünk a petrezselyem, ám azt kevesebben tudják, hogy kúraszerűen fogyasztva számos gyógyhatással is rendelkezik.