Sziréna

Hamis euróval akart autót vásárolni, az a mezőzombori és tállyai férfi, akikkel szemben eljárást indított a rendőrség – írja a Police.hu

Pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján egy 30 éves mezőzombori és egy 26 éves tállyai férfivel szemben.

A gyanúsítottak elfogásukig, azaz 2021. január 18-a előtt különböző címletekben hamis eurót szereztek meg, annak érdekében, hogy a bankjegyeket forgalomba hozzák. A férfiak autót, és egyéb műszaki termékeket akartak vásárolni a címlete szerint több mint 8000 eurót érő hamis pénzből.

Elfogásukat megelőzően Miskolcon akartak egy használt autót megvenni. A kialkudott vételárat euróban akarták kifizetni az autóját hirdető tulajdonosnak, aki végül elállt az adás-vételtől, így a hamis bankjegyek nem kerültek forgalomba.

A gyanúsítottakat a meghiúsult tranzakciót követően előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.