Sziréna

A közúti közlekedési balesetek számának csökkentésére és a közlekedők szabálykövető magatartásának megerősítésére irányulnak a rendőrség közlekedésrendészeti akciói. Legutóbb a 37-es számú főút bekecsi szakaszát ellenőrizték a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai – olvasható a rendőrség weboldalán.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2022. április 27-én közúti ellenőrzést tartottak a 37-es számú főút, Szerencs és Bekecs közötti szakaszán.

A rendőrök elsődlegesen a szabálytalanságokat elkövető, és így a többi közlekedőt veszélyes szituációba sodró járművezetők forgalomból történő kiszűrését célozták meg. Különösképpen azonban arra fókuszáltak a rendőrök, hogy az előzni tilos tábla tilalmát be tartják-e a járművezetők. A 37-es számú főútvonal 24-es kilométerében, a szabályok be nem tartása miatt korábban már több közúti közlekedési baleset történt, amelyek közt volt halálos is.

Az időszakos ellenőrzés során a rendőrök három esetben intézkedtek, és szabtak ki helyszíni bírságot az érintett sofőrökkel szemben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.