Sziréna

A Szerencsi Járásbíróság elrendelte annak a helyi férfinak a letartóztatását, akivel szemben csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021 év elején megállapodott a sértettel megyaszói ingatlanának teljeskörű felújításában. A felek szerződést is kötöttek, majd a gyanúsított két részletben, összesen 3.700.000 forint készpénzt vett át vállalkozói díjelőlegként. A munkálatok azonban el sem kezdődtek, s mint kiderült, a férfi a munkavégzéshez szükséges anyagokkal, pénzeszközökkel és munkaerővel sem rendelkezett. Az okozott kár nem térült meg.

A gyanúsított cselekménye alkalmas lehet nagyobb kárt okozó csalás bűntettének megállapítására, amely akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A férfivel szemben hasonló bűncselekmények miatt további büntetőeljárás is folyamatban van. A bíróság álláspontja szerint a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt indokolt a gyanúsított letartóztatása, amelyet 2022. május 8. napjáig rendelt el.

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, azonban a férfi a másodfokú eljárás kimenetelét letartóztatásban várja.

Korábban írtuk:

Őrizetbe vette a rendőrség azt a szerencsi férfit, aki büntetőeljárása alatt is újabb csalást követett el – írja a rendőrség. 

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 34 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2021 májusában megállapodott egy megyaszói sértettel, hogy felújítja teljes egészében a megrendelő házát. A férfi majd négy millió forintot át is vett a sértettől, aki hiába várta a munkálatok elkezdését, amelyet azóta sem végzett el. Az eset bosszantó momentuma, hogy a megrendelőt a hitelét biztosító pénzintézet megbüntette, mivel határidőre nem tudta bemutatni a felújítás számláit. A rendőrség ezen túlmenően további hasonló eseteket is vizsgál, amelyeknél szintén felemerült bűncselekmények elkövetésének gyanúja.

Az okozott kár megtérítésének biztosítása érdekében a nyomozók több százezer forint készpénzt foglaltak le, illetve zár alá vételt is foganatosítottak egy a gyanúsított résztulajdonát képező cég ráeső üzletrészének vonatkozásában. A rendőrség a férfival szemben korábban más, hasonló módon elkövetett bűncselekmények miatt is folytatott már eljárást, amely ügyben keletkezett iratokat már átadták az ügyészség részére.

A Szerencsi Rendőrkapitányság a nyomozás eredményeként 2022. április 6-án őrizetbe vette a 34 éves férfit csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, egyben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.