Aktuális

Emléksarkot avattak a tíz évvel ezelőtt elhunyt Tóth Miklósné gimnáziumi művésztanár tiszteletére a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtárban, június 29-én.

A megjelenteket Tamásné Szabó Klára a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár bibliotékájának vezetője köszöntötte. Beszédében elhangzott, hogy az emléksarok a 2013-ban elhunyt Tóth Miklósné gimnáziumi művésztanár előtt tiszteleg, aki több évtizeden keresztül tanított szerencsi diákokat művészettörténetre. A relikviákat a művésztanár lánya, Szederné Tóth Zsuzsanna ajándékozta a könyvtárnak.

Az átadáson Nyiri Tibor polgármester is köszöntötte a megemlékezőket. Elmondta, hogy Tóth Miklósné a mai napig példakép az ifjúság előtt. „Egy művész jelleme az, ha az alkotásai élete után is elkísérik. Ez egy olyan ajándék, ami a küzdelmes élet eredménye. Mindenkiben van tehetség, csak meg kell találni. Van akinél szóban vagy versben, másoknál az alkotásban jelenik meg. Tóth Miklósné a festészetben bírt kiemelkedő tehetséggel, amit igyekezett átadni a növendékeinek is” – hangsúlyozta a városvezető.

Kazsik Marianna könyvtáros verssel emlékezett meg az elismert művésztanárról. Szederné Tóth Zsuzsanna beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak az emléksarok létrejöttéhez. Meghatódva kérte a kiállításon résztvevőket, hogy aki személyesen is ismerte az édesanyját, pár mondatban meséljen róla a vendégeknek, amit többen, köztük dr. Gál András képviselő, a Bocskai István Katolikus Gimnázium volt igazgatója is megtett. A kiállított festmények közül van ami az önkormányzat tulajdonát képezi, míg a másik részét Szegedi Miklósné ajándékozta a könyvtárnak. Az emléksarok díjmentesen megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.