Aktuális

Szerencs Város Önkormányzata az idei esztendőben is sikeresen pályázott diákok nyári foglalkoztatására.

Nyiri Tibor polgármester a közösségi oldalán arról írt, hogy a diákok főként városszépítési feladatokat látnak el. „Úgy gondolom, hogy településünk szépítése, közterületeink karbantartása és virágosítása fontos feladat, hiszen az emberek gyakran hoznak ítéletet egy helyről annak alapján, amit látnak. Ha rendezett, tiszta, virágos és szépen karbantartott kisváros képe rögzül bennük, akkor helyben élők és idelátogatók is pozitív véleményt alkotnak, jól érzik magukat és szívesen töltik az idejüket a szabadban.

A város polgármestereként és lakójaként tudom, hogy még messze vagyunk attól, hogy az elvégzett munkával elégedett legyek. Látom a hiányosságokat és tisztában vagyok a feladattal, amiért munkatársaimmal napról-napra, hétről-hétre közösen dolgozunk. Ebben vannak a segítségünkre most a szorgos kezű diákok, akik kapálnak, gyomlálnak, virágot ültetnek, locsolnak, takarítanak, azaz dolgoznak és hasznosan töltik a szabadidejüket” – írta a városvezető.

A diákok főként városszépítési feladatokat látnak el - Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

Vámosné Czili Adrienn, a Szerencsi Polgármesteri Hivatal irodavezetője arról adott tájékoztatást, hogy az idei éven két turnusban összesen 45 diákot tudnak foglalkoztatni. „Szerencsére megkapta a város a teljes létszámot, amit az elmúlt évekhez hasonlóan igényelt. Szám szerint júliusra 25 főt, augusztusra pedig 20 főt” – mondta Vámosné Czili Adrienn. Hozzátette, a fizetésük bruttó 124.286 forint és mivel 25 év alattiak, személyi jövedelemadót sem kell fizetniük.

A városszépítési feladatokon túl a diákok egy kis csoportja a Huszárvár Hotelben is dolgozik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.