Aktuális

A 100 éves Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére alkalmi bélyegsort bocsátott ki a Magyar Posta Zrt. Az ünnepélyes bemutatóra július 13-án került sor a Szerencsi Bonbon Kft. üzemében.

A szerencsi csokoládé az egész nemzet számára fontos és identitásmeghatározó termék, mondta köszöntőjében Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes. Hozzátette, az édesség generációkon át fontos üzenetet hordoz és akik ehhez hozzátettek valamit köszönetet érdemelnek. Kiemelte, hogy a Zempléni Múzeumban a 100 éves gyár évét bemutató kiállítás nyílt, készül egy könyv is, valamint augusztus 25. és 27. között megrendezik az Artúr Napok Fesztivált.

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. alapító ügyvezetője beszédében kiemelte, hogy az 1923-ban létrejött gyár termékeit már két évvel a termelés után az Amerikai Egyesült Államokban is árulták. Hozzátette, a klasszikus termékek gyártása mellett a mai termékpaletta már kibővült, többek között diabetikus és cukormentes édességek gyártásával is foglalkoznak. Az alapító ügyvezető hangsúlyozta a Szerencsi Bonbon Kft. fő feladatai közé tartozik, hogy a szerencsi édességek receptjeit megmentsék az utókor számára, a centenárium alkalmából kibocsátott bélyegek mérföldkőnek számítanak a gyár életében.

Nyiri Tibor, Hegmanné Nemes Sára, Koncz Zsófia és Takács István - Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke elmondta, hogy 36 ezer ünnepi emlékbélyeget bocsátanak ki, vegyesen rajta a tej- és étcsokoládé színvilágával, ezen felül hatezer példány csokoládéillatú bélyeg is készült. Egy bélyeg 300 forintba kerül, képeslapon, borítékon egyaránt használható.

Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy már régebben felvették a kapcsolatot a Magyar Postával, hogy méltó képen emléket állítsanak a gyárnak és a csokoládénak. Kevesen tudják de a városvezető több évtizede gyűjt bélyegeket, hosszú időn keresztül vezetett szakkört, emellett számos cikket írt a különleges bélyegekről. Hozzátette, a bélyeggyűjtés ma már nem tartozik a közkedvelt hobbik közé, de mindenképpen értéket képviselnek és remek reklámhordozók. Kiemelte, hogy a most kiadott macskanyelv alakú bélyeg a város, a helyi csokoládé és a Szerencsi Bonbon Kft. jó hírnevét öregbíti. Az önkormányzat további tervei között szerepel, hogy borítékot és képeslapokat is kiadnak a 100 éves gyár tiszteletére.

A rendezvényen műsort adott az ugyancsak 100 esztendős Szerencsi Férfikar, majd az esemény végén az első emlékbélyeggel ellátott emlékborítékokat Koncz Zsófia, Takács István, Hegmanné Nemes Sára, Nyiri Tibor pecsételte le és írta alá.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.