Aktuális

Egy teljesen új és modern endoszkóp készülék érkezett a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI) gasztroenterológiai osztályára – közölte dr. Bobkó Géza, az intézet igazgató főorvosa.

„Az egészségügyi műszer már megérkezett és szolgálatba is helyeztük” – mondta érdeklődésünkre dr. Bobkó Géza, aki hozzátette, a fejlesztések folyamatosak az intézményben. Hangsúlyozta, az elmúlt fél évben ezen pályázat megvalósítására összpontosítottak, ami a továbbiakban tartalmaz egy egy új ultrahang készüléket és egy CT-t (komputertomográfia).
A most bemutatott kolonoszkópiával vastagbéltükrözést lehet végezni.

Dr. Bobkó Géza és Dr. Molnár Pár az új készülék bemutatásán. Fotó: Nagy István

Dr. Molnár Pál szakorvos a Szerencsi Hírek kérdésére elmondta, hogy az ESZEI-ben két évtizede kezdődött a gasztroenterológia szakrendelés. „Eddig is voltak fejlesztések de az új műszerre azért volt szükség, mert a korábbi már elhasználódott, ráadásul ez jóval modernebb mint az előző” – mondta a szakorvos, aki hozzátette, hogy a jobb felbontású kamera segítségével sokszoros nagyításban, egy monitoron jól látható módon vizsgálható a vastagbél, valamint kisebb beavatkozások (biopszia, polipeltávolítás) is könnyebben elvégezhetők mint a korábbi eszközön.

Dr. Bobkó Géza további jó hírrel is szolgált szerkesztőségünknek. Elmondta, hogy a korábban bejelentett új CT már úton van a gyártótól és rövidesen megérkezik Szerencsre. Addig amíg a komputertomográfia a tengert szeli a hajón, előkészítik a rendelőt és a szükséges további felszereléseket.

Borítókép: Az új endoszkópia közelről. Fotó: Nagy István 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.