Aktuális

Az advent mindig is az ünnepi várakozás és az összetartozás időszaka volt. Az adventi hangversenyek ebben az időszakban különösen fontos szerepet töltenek be, hiszen nem csupán zenei élményt nyújtanak, hanem az ünnepi hangulat megteremtésében és az összetartozás érzésének erősítésében is kiemelkedő szerepet játszanak.

Ezek a rendezvények az ünnepi időszak varázsát hozzák elénk a kiválasztott zenei darabok, adventi énekek és karácsonyi dallamok által. Ezáltal nem csupán zenei élményeket nyújtanak, hanem egyfajta lelki feltöltődést és ünnepi hangulatot teremtenek. Az egyházi énekek és spirituális jellegű zenei kompozíciók által lehetőségünk nyílik elmélyülni az advent üzenetében és jelentőségében.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár, valamint Szerencs Város Önkormányzata december 13-án adventi hangversenyt rendezett a Kisboldogasszony római katolikus templomban. Az eseményen műsort adott a Bolyai János Katolikus Általános Iskola énekkara, a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai, a Hegyalja Pedagógus Kórus és az idén 100 éves Szerencsi Férfikar. Az eseményen főként karácsonyi és egyházi énekek hangoztak el, zárásként forró teát osztogattak a vendégeknek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.