Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a hétvégén záporok és zivatarok várhatóak. Szombaton borsó nagyságú jégeső is eshet. 

Pénteken: Délelőtt folyamán főként északon, később ismét többfelé, de nagyobb számban délen lesznek zivatarok. A legjellemzőbb kísérőjelenség zivatarok környezetében továbbra is a felhőszakadás ( >25-30 mm, néhol akár > 50-70 mm) lesz, illetve néhol viharos (55-75 km/h) széllökés és helyenként jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) is előfordulhat. Kis eséllyel (elsősorban DK-en) egy-egy heves zivatar sem kizárt 80 km/h feletti szélrohammal és 2 cm-t meghaladó jéggel. Az éjszaka folyamán a Duna-Tisza közén a legvalószínűbb zivatar kialakulása.

Szombaton: Szombaton több helyen lehet zivatarra számítani, kisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, legnagyobb eséllyel pedig az ország középső és keleti részén. A felhőszakadás ( >25-30 mm csapadék) mellett néhol heves zivatar is előfordulhat, erre leginkább középen és délkeleten van esély. Az intenzívebb zivatarokat viharos széllökés 55-65 km/h széllökés és borsó nagyságú jégeső kísérheti. A heves zivatart 70-80 km/h feletti széllökés és nagyobb szemű jég is kísérheti.

Vasárnap: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, szórványosan - nagyobb számban inkább a Dunától keletre - alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható.

forrás: met.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.