Időjárás

Derült napsütéses időjárás várható a hétre. A napsütést gomolyfelhők zavarhatják meg. Záporok elsősorban a nyugati országrészben várhatóak.

Hétfő este: Az éjszaka első felében a záporok, zivatarok lecsengenek, és a felhőzet is mindenütt csökken. Hajnalban már általában derült vagy legfeljebb gyengén felhős lesz az ég. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet, hajnalban 14 és 19 fok várható.

Kedd: A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, amelyből helyenként - elsősorban a nyugati megyékben - zápor, zivatar kialakulhat. A délkeleti, keleti szél megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szerda: Gomolyfelhők zavarják a napsütést. A nyugati megyékben, illetve északkeleten néhol zápor, zivatar kialakulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Csütörtök-Péntek: A sok napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.