Időjárás

A hétvégén erőteljes gomolyfelhő-képződés indul meg, amit záporok és zivatarok is kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű. 

Péntek este: változóan felhős lesz az ég, helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet a késő esti 20 és 25 fokról a hajnali órákra 14, 20 fok közé hűl le.

Szombat: a fátyol- és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, néhol heves zivatar is előfordulhat. Főként a Dunántúlon megélénkül a nyugati, északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között, a nagyobb városokban 20 fok fölött alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Vasárnap: a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Több helyen várható zápor, zivatar, döntően és nagyobb számban a Dunától keletre. Felhőszakadás is lehetséges. Az északnyugati szél megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

Pollenjelentés: az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően közepes marad, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék pollenkoncentrációja emelkedik, egyre többfelé érheti el a magas szintet. Az útifű pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes, a lóromé az alacsony tartományban alakul. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása, pollenjük egyelőre alacsony mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas, de többfelé elérheti a nagyon magas szintet is.

forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.