Időjárás

Sok napsütésre lehet számítani a héten, amit erőteljes gomolyfelhő-képződés is kísér.

Hétfő: A reggeli, délelőtti órákban főként az Alföld keleti és déli részén lesz felhős az ég, és ott elszórtan előfordulhat csapadék. Ezt követően mindenütt többórás napsütésre és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: A napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szerda: A sok napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar, csapadékra északkeleten van a legkisebb esély. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.