Időjárás

A napsütés mellett június 22-ig többfelé erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar várható.

Kedd: Változóan felhős idő várható, főként a Balaton és a Tisza közötti sávban lesz több a felhő, és főként ott számíthatunk záporra, zivatarra, több napsütés északkeleten lehet. Az északi szél a Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Szerda: Napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel. Néhol zápor, zivatar valószínű. Az északkeleti, északi szél kezdetben időnként megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Csütörtök: A napsütés mellett többfelé erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar alakulhat ki. A délnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Péntek: Éjszaka erősen megnövekszik, majd délután északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Éjszaka, reggel, délelőtt többfelé várható eső, zápor, zivatar, délután helyenként valószínű záporeső. Az északnyugati, északi szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb.

Agrometeorológia: Az elmúlt hetek meglehetősen csapadékos, főként záporos, zivataros időjárása után a héten csökken a csapadékhajlam, elsősorban hétfőn, illetve csütörtökön és pénteken egy hidegfronthoz kötődően lehet esőre, záporokra, zivatarokra számítani, és a hétvégére a meleg is jelentősen mérséklődik.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.