Időjárás

A héten továbbra is 30 °C alatt marad a hőmérő higanyszála, megindul a gomolyfelhő-képződés - heti előrejelzés.

Hétfő: Változó mennyiségű felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan várható zápor, az ország északkeleti harmadában egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél olykor megélénkül. A hőmérséklet délután 19 és 24 fok között alakul. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: A többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, majd délutántól délkelet felől fokozatosan beborul az ég. Elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Szerda: Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nagy területen várható eső, a kiadósabb mennyiség délutántól délkeleten felől valószínű. Néhol zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Csütörtök: Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, inkább csak rövid felszakadozások, napos időszakok lehetnek. Nagy területen kell esőre, záporra számítani, elszórtan zivatar is valószínű. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

Péntek: Többnyire felhős időre számíthatunk, de már hosszabb napos időszakok is lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar. Az északias szél nagy területen élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.