Időjárás

A hét első felében igazi tavaszias időjárásra számíthatunk sok napsütéssel. Szerdától megkezdődik a gomolyfelhő- képződés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

Hétfő: Alapvetően sok napsütésre számíthatunk. Az ország délnyugati és északkeleti harmadán lehet kissé több felhő, de csapadék ezeken a helyeken sem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet délután 21 és 25 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: Gomolyfelhős, túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. (Legfeljebb a nyugati, délnyugati határvidékre sodródhat be nyugat felől egy-egy zápor, esetleg zivatar.) Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Szerda: Többórás napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, elsősorban a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein valószínű helyenként zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Csütörtök: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk alapvetően, de a Dunántúl fölött magasszintű felhőzet is lehet. Helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - zápor, néhol zivatar is lehet. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

Péntek: Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, több helyen kell záporra, zivatarra számítani. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környékén átmeneti szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.