Időjárás

A héten sok napsütésre lehet számítani, csütörtöktől erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan zápor, zivatar bárhol kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Hétfő: Eleinte általában erősen felhős lesz az ég, majd a déli óráktól fokozatosan szakadozik, késő délutántól észak felől határozottan csökken a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd egyre inkább a déli és a középső országrészben alakul ki eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. Többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: Gomolyfelhős, napos idő valószínű, nyugaton kevesebb, keleten több felhővel. Elszórtan, főként a Dunától keletre várható zápor, zivatar. Az északi szél keleten helyenként viharos lehet, de zivatarban is viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szerda: Hasonlóan a keddi naphoz, gomolyfelhős napos idő várható, nyugaton kevesebb, keleten több felhővel. Elszórtan, főként a Dunától keletre valószínű zápor, zivatar. Az északi szél többfelé megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Csütörtök: A sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Péntek: A sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződés várható elszórtan záporral, zivatarral. Az északi, északkeleti szél megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Szombat: A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Összességében több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Vasárnap: A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is lesz. Több helyen várható zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Pollenjelentés: Az elkövetkező napokban a záporok, zivatarok hatására átmenetileg lokálisan csökkenhet a pollenterhelés. A csalánfélék virágpora jellemzően közepes-magas koncentrációban lehet jelen. A pázsitfűfélék és az útifű pollen koncentrációja többnyire alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet.

A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. Lokálisan megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora. A parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.