Időjárás

A hidegfront ellenére is marad a meleg és fülledt idő. Pénteken megindul a gomolyfelhő-képződés. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 36 fokot is.

Hétfő: A többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elszórtan, egyre inkább az ország keleti és déli felén fordulhat elő zápor, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, illetve fátyolfelhők is lehetnek az égen. Elsősorban a Dunántúlon helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csupán zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Szerda: Kevés fátyol- és gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul.

Csütörtök: Gyengén felhős, túlnyomóan napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul.

Péntek: Nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható, majd estefelé nyugaton már több lehet a felhő. Zápor, zivatar elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul.

Szombat: A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett keleten több, nyugaton kevesebb napsütés várható. A Dunántúlon több helyen, keleten elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alaku

Vasárnap: Gomolyfelhős, napos idő lesz, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.