Időjárás

Eseménytelen lesz a hét az időjárás szempontjából, maradnak a derűs, meleg napok.

Hétfő: Sok napsütés várható, napközben több fátyol-, kevesebb gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 24 és 28, késő este 13 és 21 fok között alakul.

Kedd: Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Szerda: Napos, száraz idő lesz, északkeleten lehet kevés fátyolfelhő. Néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Csütörtök: Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Péntek: Nagyrészt derült, napos idő várható. Estétől nyugat felől kezdődhet meg a felhőzet megnövekedése és a Dunántúlon már kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Szombat: Éjszaka keleten is megnövekszik a felhőzet, napközben gyengén és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt lehetnek. Elszórtan valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb idő. (Az előrejelzés bizonytalansága az átlagosnál nagyobb!)

Vasárnap: Gomolyfelhős, napos idő valószínű helyenként záporesővel. Az északi, északnyugati szél néhol megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű. (Az előrejelzés bizonytalansága az átlagosnál nagyobb!)

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.