Időjárás

Markáns hidegfront érkezik a héten viharos széllel és zivatarokkal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Hétfő: A délelőtti óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, kora délutánra a délkeleti megyékben is kisüt a nap. A csapadék fokozatosan a déli megyékre korlátozódik, megszűnése a délután első felében valószínű. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik viharos széllökések, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 19 fok között várható. Késő estére 8, 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd: Gomolyfelhős, napos idő valószínű, néhol kisebb zápor is kialakulhat. Az északnyugati, északi szelet többfelé kísérik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Szerda: Fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Az északi, majd a délire forduló szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, talajmenti fagy többfelé lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Csütörtök: Napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A délnyugati szél többfelé lesz élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várható, talajmenti fagy többfelé, légköri fagy az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Péntek: Nagyrészt gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő valószínű. A délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Szombat: Kissé és közepesen felhős lesz az ég, néhol eső, zápor is előfordulhat. Többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Vasárnap: Kissé felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék nélkül. Az északkeleti szél napközben időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.