Időjárás

Európa egyes magasabb pontjain már télies az időjárás, hazánkban pedig sorra dőlnek meg a melegrekordok.  A szinte nyári meleg után hidegfront érkezik, viharos széllel, aztán újra jön az őszi nyár - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfő: A kezdeti napos időt követően délután a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén megnövekszik a felhőzet, és ekkor kisebb záporok is kialakulhatnak. Keletebbre viszont a sok napsütés mellett nem várható csapadék. A déli, délkeleti szél sokfelé élénk, néhol erős lesz, főleg a Kisalföldön viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között várható, a Dél-Alföldön a magasabb értékekkel. Késő estére 14, 19 fokig hűlhet le a levegő.

Kedd: A felhőzet és a csapadék fokozatosan kelet felé szorul vissza, nyugat felől egyre nagyobb területen kisüt a nap. Legtovább északkeleten és az Északi-középhegység vidékén maradhat felhős az ég. A délies szél sokfelé lesz erős, a Kisalföldön és a hegyekben viharos lökések is lesznek, de ezek estére megszűnnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul, az északkeleti határ közelében lehet a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Szerda: Általában gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, a Fertő térségében megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Csütörtök: Eleinte kevés felhő lesz az égen, majd megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely a Nyugat-Dunántúlon meg is vastagszik, és ott már néhol eső, zápor is előfordulhat. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Péntek: Gyengén és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt előfordulhatnak, elszórtan - főként a Dunántúlon, az Északi-középhegység területén és a főváros térségében - eső, zápor is kialakulhat. A déli, délkeleti szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Szombat: Változóan felhős idő várható eleinte rövidebb, később hosszabb napos időszakokkal. Főként a Dunántúlon és északon lehet helyenként, de fokozatosan egyre kevesebb helyen eső, zápor. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Vasárnap: Változóan felhős idő várható eleinte rövidebb, később hosszabb napos időszakokkal. Főként a Dunántúlon és északon lehet helyenként, de fokozatosan egyre kevesebb helyen eső, zápor. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.