Időjárás

Ilyen meleg november még sohasem volt amióta a meteorológusok rendszeresen mérik a hőmérsékletet. A héten az oszág több pontján napközben akár 20 fok fölé is emelkedhet a levegő. 

Hétfő: Az ország nagyobb részén többnyire napos idő várható fátyolfelhőkkel, de elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az Észak-Alföldön tartósan rétegfelhős, esetleg ködös tájak is maradhatnak. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő gyenge szitálás. A délkeleti szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet délután általában 15 és 23 fok között alakul, de a tartósan rétegfelhőzettel borított helyeken kissé hűvösebb lesz. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: Az ország nagyobb részén többnyire napos idő várható, de elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az Észak-Alföldön tartósan rétegfelhős, esetleg ködös tájak is maradhatnak. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő gyenge szitálás. A délkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható, de a tartósan rétegfelhőzettel borított helyeken kissé hűvösebb lesz.

Szerda: Az éjszaka képződő köd megszűnése után napos idő várható többnyire kevés felhővel, de helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.

Csütörtök: Az éjszaka képződő köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.

Péntek: Reggel ködös idő valószínű, majd változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az ország nagy részén mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton élénkül meg a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Szombat: Változó mennyiségű és vastagságú felhőzet várható, főként reggel ködfoltokkal. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap: Változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, néhol gyenge zápor előfordulhat. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.