Időjárás

Ezen a héten sok változás az időjárásunkban nem történik, tőlünk keletre van még mindig az az anticiklon aminek a peremén helyezkedik el a Kárpát-medence.

Hétfő: Napközben a köddel és rétegfelhővel borított területek nagysága fokozatosan csökken, de elsősorban északnyugaton tartósan borult részek is maradhatnak, másutt fátyolfelhős idő várható többórás napsütéssel. Az Észak-Dunántúlon megélénkül, olykor megerősödik a déli, délkeleti szél, míg máshol mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul, a tartósan borult részeken ennél alacsonyabb értékek is lehetnek. Késő estére 7 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet, a nyugati szeles területeken lesz enyhébb az este.

Kedd: Az éjszaka képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk néhány órás napsütéssel. Északon helyenként kialakulhat záporeső. A déli szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

Szerda: Gomolyfelhős, napos idő valószínű. Néhol - legnagyobb eséllyel a Tisza vonalában az Alföld északi felén - kisebb záporeső előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Csütörtök: Az éjszaka képződő ködfoltok megszűnése után többnyire napos idő lesz, csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Péntek: Az éjszakai párásság, köd megszűnését napos idő követi, de helyenként csak lassan, a déli órákra tisztul ki az idő. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szombat: Az éjszaka képződő ködfoltok megszűnését nagyrészt napos idő követi, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Vasárnap: Északkelet felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, ezekből helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és az Észak-Alföldön viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.