Időjárás

A héten nem várható komolyabb mennyiségű hó, de a magasabb területeken azért előfordulhatnak hózáporok.

Hétfő: Túlnyomóan borult lesz az ég, eleinte többfelé, majd egyre inkább csak északnyugaton, nyugaton várható vegyes halmazállapotú csapadék; eső, havas eső, hó egyaránt hullhat. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet kora délután 2 és 8, késő este -1 és +4 fok között alakul.

Kedd: Túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, az Alpokalján és a hegyekben havas eső, hó. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható, északkeleten lesz az enyhébb idő.

Szerda: Többnyire borult lesz az ég, szórványosan, főként nyugaton és délen várható eső. Az északkeleti szél a Tiszántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Csütörtök: Többnyire borult lesz az ég, de északkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet. Elszórtan, elsősorban nyugaton valószínű eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Péntek: Egyre nagyobb területen szakadozottá válik, többfelé csökken is a felhőzet, a legtöbb felhő a nyugati határ mentén valószínű. Számottevő csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet3 és 9 fok között alakul.

Szombat: Napközben erősen megnövekszik a felhőzet, estefelé helyenként eső is lehet. A délkeleti szél megélénkül. Hajnalban, reggel foltokban ködre is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Vasárnap: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható eső. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.