Időjárás

Havazás válthatja fel kedden a napok óta tartó esőzést országszerte. Hétfőn még 0 fok feletti hőmérsékletre számíthatunk, keddtől viszont érezhető lehűlés várható, a hét második felében pedig még hidegebb időjárásra lehet számítani.

Hétfő: Borult lesz az ég. Országszerte több hullámban várható kiadós eső, de késő délutántól délen már gyengül, szűnik a csapadék. Az északkeleti szelet az ország déli része kivételével többfelé kísérik élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős lökések. A hőmérséklet csúcsértéke 6 és 11 fok között alakul, de északkeleten napközben már hűl a levegő. Késő este 1, 8 fok várható.

Kedd: Túlnyomóan borult lesz az ég. Az esőt észak felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel, de keleten, délkeleten nem várható halmazállapot-váltás. Az északi szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon valamint a Zemplén környékén viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban általában -1 és +4 fok várható, majd délután csökken a hőmérséklet.

Szerda: Felszakadozik, csökken a felhőzet, legtovább délkeleten marad felhős az ég. Eleinte főként délen, délkeleten még gyengén havazhat, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Az északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Csütörtök: Közepesen felhős idő várható, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, havas tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Péntek: Közepesen felhős idő várható, csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -7 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, havas tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Szombat: Közepesen felhős idő várható, a Dunántúlon néhol kisebb havazás, havas eső, esetleg ónos eső előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, havas tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Vasárnap: Közepesen felhős, csapadékmentes idő várható. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.