Időjárás

A hét közepéig tart a száraz és enyhe idő. Eleinte többfelé 10 fok felett alakulnak a maximumok, a hétvégén viszont néhol már csak 0 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő: A kialakult köd mindenütt fokozatosan megszűnik, és általában gyengén fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután általában 10 és 15 fok között alakul, de a hosszabb ideig ködös, párás vidékeken néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: Az éjszaka kialakult köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a nap első felében mindenütt fokozatosan megszűnik, és általában napos, gyengén fátyolfelhős időre számíthatunk. A légmozgás mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 10 és 15 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon ennél több fokkal hűvösebb lesz.

Szerda: A változó felhőzet mellett többórás napsütés várható. Reggel, délelőtt helyenként ködfoltok előfordulhatnak. néhol záporeső is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, északon erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de északkeleten ennél hűvösebb is lehet.

Csütörtök: Észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a nap második felében eső, zápor is kialakulhat. A nyugati, majd az északnyugatira forduló szél élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között várható.

Péntek: Észak felől csökken a felhőzet, felhőátvonulások várhatók. Legkésőbb a középső országrészben marad felhős az ég. Reggel még elszórtan lehet eső, zápor, majd napközben már csak néhol alakulhat ki záporeső, esetleg hózápor. Erős, olykor viharos lesz az északias szél. A minimumok 1 és 6, a maximumok 4 és 10 fok között alakulnak.

Szombat: Túlnyomóan derült, fátyolfelhős, csapadékmentes idő, erős északkeleti széllel. Hajnalban -8, -3, kora délután 0, +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap: Változó vastagságú fátyol- és középszintű felhőzet lesz az égen. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.