Időjárás

Kedd estig kissé nedvesebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, ezért ma kevesebb napsütésre számíthatunk. A hét további részében felmelegedés lesz tapasztalható, csütörtökön a nyugati megyékben akár 20 fokos nappali hőmérséklettel. A keleti megyékben a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 15 fok között alakul

Kedd: Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd a déli óráktól főként az északi és középső tájakon szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. A Dunántúlon és a Tisza vonalának tágabb környezetében azonban maradhatnak felhősebb körzetek. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon, valamint az északkeleti tájakon megerősödik, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre többnyire 7 és 12, a Dunántúlon 12 és 18 fok között várható. Késő estére 1 és 9 fok közé hűl le a levegő, az északkeleti vidékeken lesz a hidegebb.

Szerda: A Dunántúl északnyugati felén többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, másutt erősen felhős tájak is lehetnek. Estére a legtöbb helyen csökken a felhőzet. Csapadék nem lesz. Az eleinte élénk, néhol erős északi szél délutántól mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.

Csütörtök: Többnyire gyengén felhős időre számíthatunk sok napsütéssel. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, az Alpokalján lesz a legenyhébb idő.

Péntek: Közepesen és erősen felhős területek egyaránt lesznek, ezen belül északkeleten lehet több napsütés. A Dunántúlon elszórtan, másutt elvétve lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Szombat: Általában változóan felhős lesz az ég, északkeleten több, másutt kevesebb napsütéssel. Elsősorban a Dunántúlon helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Vasárnap: Változóan felhős időre számíthatunk, többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.