Időjárás

Csütörtökre kiadták a figyelmeztetést, mert a szinte nyarat időző meleg mellett öt nyugati megyében viharossá erősödik a szél. Péntektől eső, zápor várható. A héten a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 17 és 23 fok között várható.

Kedd: Nagyrészt napos időre számíthatunk időnkénti felhőátvonulásokkal, elvétve futó záporral. Az északnyugati, nyugati szelet a Dunántúl délnyugati felének kivételével erős, helyenként viharos lökések kísérik, majd estére átmenetileg mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között várható. Késő estére 3 és 9 fok között alakul.

Szerda: Nagyrészt napos időre számíthatunk: a nyugat felől vastagodó fátyolfelhőzet csak szűri a napsütést, illetve helyenként megnövekszik a gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. A délire forduló szél a Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, estétől több helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében lehet reggel rövid ideig fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Csütörtök: Szűrt napsütésre számíthatunk változó vastagságú fátyolfelhőzeten át. Estig csapadék nem lesz. Mindenütt megerősödik, elsősorban a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Péntek: Erősen és közepesen felhős tájak és időszakok egyaránt lesznek, eleinte szórványosan, este főként keleten várható eső, záporeső. Többfelé erős lökések kísérik a nyugati, délnyugati. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, napközben északnyugatról délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Szombat: Erősen és gyengén felhős időszakok váltakoznak, több helyen alakulhat ki eső, zápor. A délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Vasárnap: Erősen és közepesen felhős tájak és időszakok egyaránt lesznek, eleinte több helyen, majd helyenként valószínű eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, néhol viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.