Időjárás

A hét második felében többször is lehetnek fagypont közeli értékek. Nagy lesz a hőmérséklet különbség legmagasabb nappali maximumok és a hajnali hőmérséklet között.

Hétfő: A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Az északkeleti szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet délután általában 17 és 22 fok között várható, de északkeleten kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: Napos időre van kilátás, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. A keleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

Szerda: Változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőzetre számíthatunk. Főként a Dunántúlon néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Csütörtök: Változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délnyugaton késő délután, este előfordulhat eső, másutt napközben alakulhat ki helyenként zápor. A délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Péntek: Délnyugat felől mindenhol beborul, majd estefelé újra csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul.

Szombat: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk elszórtan esővel, záporral, élénk déli, délnyugati széllel, 2, 7 fokos minimum, 13, 18 fokos maximumhőmérséklettel.

Vasárnap: Változóan felhős időre van kilátás csapadék nélkül, élénk északkeleti széllel, 1, 7 fokos minimum, 16, 21 fokos maximumhőmérséklettel.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.