Időjárás

A hét első felében a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Csütörtöktől megerősödik a felhőzet, a szél, és szórványosan eső, zápor várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul. Az előrejelzések szerint éppen húsvét hétfőn után válik tartóssá a 20 fok fölötti nappali maximum. 

Hétfő: A többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, a déli tájakon pedig felhősebb körzetek is lehetnek. Elsősorban a Dunántúlon számíthatunk nagyobb számban záporra, helyenként zivatarra, másutt inkább csak néhol lehet futó zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet délután 19 és 25 fok között alakul. Az Alföld északi részén lesz a legmelegebb, míg 20 foknál alacsonyabb értékek csak a záporokkal tarkított déli területeken valószínűek. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: A több órás napsütés mellett főként a déli országrészben lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Elszórtan zápor, zivatar kialakulhat, erre legnagyobb esély az ország déli felében van. Az északi, északkeleti megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szerda: Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, illetve emellett változó mennyiségű réteges felhőzet is lesz az égen. Szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Csütörtök: Alapvetően zárt lesz a felhőtakaró, csak rövidebb felszakadozások lehetnek. Több helyen várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan valószínű eső, zápor. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan kisebb eső előfordulhat. Az északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Vasárnap: Felszakadozik, csökken a felhőzet. Kisebb eső csak elszórtan fordulhat elő. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.