Időjárás

Viharos széllel kezdődik a hét, és csapadékra is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn fokozatosan megnövekszik a felhőzet, hajnalban már mindenhol erősen felhős lesz az ég. Éjfél előtt keleten lehet egyre kevesebb helyen eső, zápor, az éjféli óráktól viszont északnyugat felől ismét többfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar, az Északi-középhegység térségében havas eső is lehet. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul.

Kedden kezdetben sok lesz a felhő, és több helyen fordul elő eső, zápor, néhol zivatar, az Északi-középhegységben havas eső is lehet, majd a kora délelőtti óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet zápor, északkeleten egy-egy hózápor. A szél ismét nyugatira, északnyugatira vált, és újra sokfelé viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Szerdán délelőtt több órára kisüt a nap, majd délután átmenetileg nagy területen - legkisebb eséllyel északkeleten - megnövekszik a felhőzet. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, záporeső. A nyugatias szelet több helyen erős, néhol viharos széllökések kísérik, a délnyugati országrészen kevésbé fog fújni a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön reggelre átmenetileg csökken a felhőzet, és napközben néhány órás napsütés mindenhol valószínű, majd estére már országszerte megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Napközben csak kevés helyen fordulhat elő kisebb eső, záporeső. A nyugati, majd a délire forduló szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd napközben nyugat felől felszakad a felhőzet. Főként a nap első felében még többfelé valószínű eső, záporeső, északkeleten akár kisebb havazás is lehet. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul, a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 11 fok között valószínű.

Szombaton többnyire gyengén vagy közepesen felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd a délire forduló szelet élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

Vasárnap szakadozott felhősáv érkezik, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet több helyen erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.