Időjárás

A tavaszias napok után ismét téliesre vált az időjárás. A héten hidegfronti hatás, sok csapadék és erős szél várható.

Kedden erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felében nyugaton kissé vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Sokfelé kell esőre számítani, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Késő délután, este néhol havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A délutáni órákra a csapadék súlypontja kelet, délkelet felé tolódik, így ezeken a tájakon jelentős mennyiségű eső is hullhat. Napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, és viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, az északkeleti határ közelében számíthatunk az alacsonyabb értékekre. A szélfordulást követően délután azonban már csökken a hőmérséklet, és késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán fokozatosan csökken a felhőzet, délután már többnyire kissé felhős lesz az ég. Reggel keleten, napközben másutt is lehet néhol zápor, hózápor, havas eső zápor. Sokfelé viharos lesz az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +8 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte kevés lesz a felhő, majd észak felől megnövekszik a felhőzet. Délután északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan havazás, hózápor, havas eső. Az északnyugati szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4, +1 fok között alakul, de északkeleten néhol -8 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.

Pénteken közepesen és erősen felhős idő lesz, néhol előfordulhat hózápor, havas eső zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 9 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő lesz reggel helyenként ködfoltokkal. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7, +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között alakul.

Vasárnap felhős idő várható rövid napos időszakokkal, számottevő csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 10 fok között alakul.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.