Időjárás

A délkeleti országrészben, Csongrád és Békés megyében már másodfokú riasztást adtak ki az ónos eső miatt, több északi megyében és a fővárosban az ónos esővel egy időben köd is nehezítheti a közlekedést. A héten sok lesz a csapadék, sőt hózáporok is kialakulhatnak. 

Hétfőn jobbára borult, párás idő lesz, legfeljebb néhol vékonyodhat el a felhőzet. Ónos szitálás, hószállingózás bárhol kialakulhat, délkeleten, keleten pedig szórványosan várható eső, helyenként ónos eső, majd este megszűnik a csapadék. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután -1 és +4, késő este +2 és -3 fok között valószínű.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak este nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé, több hullámban alakul ki eső, zápor, északkeleten, valamint késő délután nyugaton, délnyugaton a hegyekben havas eső, hó is előfordulhat. Délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Élénk, helyenként erős lesz a déli, délnyugati szél, amely délután nyugaton északnyugatira fordul, és viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között várható, de északkeleten hidegebb lesz.

Szerdán kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütés mindenhol lesz. Hajnalban keleten lehet néhol eső, ónos eső, majd napközben szórványosan alakulhatnak ki záporok, hózáporok. Este délnyugaton újra előfordulhat ónos eső. A nyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

Csütörtökön kissé vagy közepesen felhős lesz az ég, és helyenként alakulhat ki zápor, hózápor. Reggel a déli, délnyugati országrészben ónos eső sem kizárt. A nyugati, délnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8, +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között alakul.

Pénteken a nap első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben szakadozik, csökken a felhőzet, de a nap végéig közepesen felhős marad az ég. Szórványosan várható eső, zápor, hajnalban északkeleten néhol ónos eső is. Az délnyugati, nyugati szél erős lesz, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, +4, északkeleten -5, -1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 13 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, és szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 13 fok között alakul.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és szórványosan alakulhat ki eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik, főként az ország északkeleti harmadán viharos erejű széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +7 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 15 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.