Időjárás

Sokáig már nem örülhetünk a napsütéses időnek, szerdán országszerte záporok, zivatarok csapnak le és a hőmérséklet is csökken.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, néhol kisebb eső lehet. A délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet kora délután 10 és 18, késő este 6 és 12 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, sokfelé alakulhat ki eső, zápor, délen néhol zivatar is lehet. Délutánra az északnyugati megyékben már megszűnik a csapadék. Az északnyugatira forduló szelet erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

Csütörtökön felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, helyenként záporokkal, hózáporokkal, sokfelé erős északnyugati széllel, -3, +2 fokos minimum, 4, 10 fokos maximum-hőmérséklettel.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol azonban akár hosszabb felszakadozás is elképzelhető. Elszórtan várható eső, havas eső, havazás. Vegyes és szilárd halmazállapotú csapadék főkén északkeleten lehet. A délies szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult idő valószínű. Elszórtan fordulhat elő eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6 és 14 fok között, északkeleten 5 fok alatt valószínű.

Vasárnapon erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.