Időjárás

Hétfő estig a Kárpát-medencétől délre vonul el egy sekély ciklon, délen több, északon kevesebb csapadék várható. Kedden megkezdődik az enyhülés, ami tovább fokozódik szerdán, csütörtökön. Napközben a legtöbb helyen 10 fok fölé melegedhet fel a levegő. 

Hétfő: Marad a kettős felhőzeti kép: a Dunántúl nagy részén és az Északi-középhegységben napos, száraz idő várható, az Alföldön viszont sok lesz a felhő, a Tiszántúlon pedig délutánig még előfordulhat havazás, havas eső. Hajnalban, reggel a délkeleti határnál még kialakulhat ónos eső, fagyott eső (lásd veszélyjelzés). Mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. Késő estére -5 és +1 fok közé hűl le a levegő, az északi fagyzugos völgyekben lehet a leghidegebb.

Kedd: Hajnalban ködfoltok, illetve rétegfelhőzet képződhet, utóbbi néhol csak lassan oszlik fel. Másutt általában gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható. Legfeljebb kevés helyen, ott is csak jelentéktelen csapadék fordulhat elő. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Szerda: Éjszaka mindenütt megnövekszik, majd napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szórványos jelleggel - főleg az ország északi felében - valószínű eső, zápor, éjszaka az Északi-középhegységben gyenge ónos eső sem kizárt. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.

Csütörtök: Főleg éjszaka lesz erősen felhős vagy borult az ég, napközben csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütés várható. Főleg az ország északi felében alakulhat ki elszórt jelleggel kisebb eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton az enyhébb idő.

Péntek: Éjszaka megnövekszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de még csak elszórt jelleggel várható kisebb eső, futó zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb idő várható.

Szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten havas eső, hó sem kizárt. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet.

Vasárnap: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan várható eső, zápor. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 14 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton az enyhébb idő.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.