Időjárás

Fokozatosan melegszik az időjárás június első napjaiban. A hét második felében már többfelé várhatók 25 Celsius-fok körüli értékek, azonban továbbra is várható, hogy a sok napsütést záporok, zivatarok zavarják meg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

Kedden a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de ezekből legfeljebb délkeleten, ott is inkább csak a nap első felében alakulhat ki néhány zápor. Az északias szél többfelé élénk, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben olykor erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 22 fok között várható.

Szerdán hol gyengébb, hol erősebb gomolyfelhő-képződés mellett legalább néhány órás napsütésre mindenütt számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Csütörtökön nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 6 és 12, a maximum 20 és 25 fok között várható.

Pénteken nappali gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Szombaton nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk többórás napsütéssel. Helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A minimum-hőmérséklet 8 és 15, a maximum 23 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.