Időjárás

A nyárias időjárást sok helyen a záporok és zivatarok zavarhatják meg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint.

Kedden napos idő várható gomolyfelhőkkel. A délutáni órákban elsősorban a Dunántúlon lehet helyenként záporeső, esetleg zivatar. Az északi, északkeleti szél a Dunától keletre lesz élénk, néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Szerdán napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel, legfeljebb elvétve – elsősorban északon, északkeleten – alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet többfelé élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 10 és 18, a maximum-hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de többórás napsütés várható. Elszórtan fordul elő záporeső, zivatar. Az északi szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 10, 18 fokról délutánra 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de többórás napsütés várható. Elszórtan fordul elő záporeső, zivatar. Az északi szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 10, 18 fokról délutánra 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton napos idő várható gomolyfelhőkkel, csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 10 és 17, a maximum-hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyből helyenként fordulhat elő zápor. Többfelé megélénkül az északi szél. Hajnalban 12, 19, a délutáni órákban 24, 29 fokot mérhetnek.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.