Időjárás

A heves zivatarok veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki az ország szinte egész területére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit. A meteorológiai szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt az egész országban Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye kivételével bárhol adhatnak ki további riasztásokat a nap folyamán.

Egy kiterjedt, heves zivatarrendszer éri el az országot, amely estére fokozatosan északkeletre helyeződik át. A leghevesebb gócokat szélroham (óránkénti 80-90 kilométeres, de ezt meghaladó sem kizárt), jégeső (1-2, helyenként akár 3-4 centiméteres jégdarabokkal) és felhőszakadás (rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadék) is kísérheti.

A vihar várhatóan késő délután ér Szerencsre. Egyelőre első- és másodfokú riasztásokat adott ki a zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, de nem kizárt, hogy harmadfokú piros figyelmeztetést is életbe léptetnek.

Fotó: OMSZ

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.