Időjárás

Ma borult, párás idő lesz, ködre pedig szinte minden reggel számítani kell a következő napokban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn borult, párás, egyes részeken ködös idővel indul a reggel, ám egy északnyugat felől érkező front egyre nagyobb területen felszakítja a felhőzetet, mögötte kitisztul és naposra fordul az idő. Az ország keleti, délkeleti harmada azonban egész nap borult, ködös maradhat. Szitálás elsősorban az Alföldön fordulhat elő, északnyugaton kisebb eső lehet.

Kedden tartósabban borult, párás, ködös, illetve kevésbé felhős, napos területek is lesznek. Szitálás néhol előfordulhat. A déli, délkeleti szél főleg az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. Kora délután a borult területeken 9, 12, a napos vidékeken 13, 17 fok valószínű.

Szerdán továbbra is tartósabban borult, párás, ködös, illetve fátyolfelhős, napos területek is várhatók. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 9 fok között alakul, kora délután a borult tájakon 9, 12, a kevésbé felhős körzetekben 13, 18 fokot mérhetnek.

Csütörtökön éjjel sokfelé lesz köd és rétegfelhőzet, reggeltől vastagabb frontfelhőzet is érkezhet északnyugat felől, amely nappal tovább vonul délkelet felé. Mögötte délután, este északnyugati irányból szakadozik, csökken a felhőzet, de főként a keleti, északkeleti megyékben maradhatnak borult, párás területek. Helyenként szitálás, majd többfelé eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 3, 10, kora délután a borult, párás, illetve csapadékos vidékeken 9, 12 fok között valószínű, de délkeleten 13, 16 fokot is mérhetnek.

Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. Hajnalban 0, +8, kora délután 9, 14 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Sok helyütt megerősödik az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 0 és +8, a maximum 7 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap jobbára közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. Élénk, néhol erős lökések kísérik a keleti, délkeleti szelet. A hajnali 1, 9 fokról 9 és 15 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.