Kosárlabda

Szerencsen hosszú idő óta töretlen népszerűségnek örvend a kosárlabda. A „Szerencs Forever” barátságos kosármérkőzést már negyedik alkalommal tartották meg október 8-án a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum sportcsarnokában. Évente egyszer újra és újra összehozza a sport és a város szeretete azokat, akiknek fontos a régi barátságok ápolása, az egymás társasága és a közös emlékek.

„A [Szerencs Forever] gondolata már egy ideje formálódott bennem, de sajnos valahogy az ötlet mindig a kispadra került. Négy évvel ezelőtt azonban elhatároztam, hogy elég volt a tervezgetésből és ha minden kötél szakad, akkor is megrendezem” – válaszolta kérdésünkre Kun Dávid, az esemény főszervezője. „Ebben az időben az Amerikai Egyesült Államokban éltem messze Magyarországtól, a távolság azonban nem volt akadály, az itthon maradt kosaras barátaimmal továbbra is tartottuk a kapcsolatot.

Többünkben felmerült a gondolat, hogy jó lenne egyszer összehozni a társaságot egy kosármeccs erejéig. Magamra vállaltam a szervezést, s még akkor álmomban sem gondoltam, hogy ez hagyományteremtő lesz” – sorolta a főszervező. Hangsúlyozta: jó megveregetni egymás vállát, beszélgetni és egy kicsit beszippantani a volt iskolánk tornatermének illatát. Természetesen ilyenkor a felszínre törnek a régi emlékek, sokat nevetünk, egyszóval jól érezzük magunkat – mondta Kun Dávid.

(A barátságos kosármérkőzést már negyedik alkalommal tartották meg. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek)

A főszervező az eseménnyel – a kapcsolatok ápolásán túl – példát szeretne mutatni mindazon társaságoknak, akik már régóta nem találkoztak együtt, hogy ne féljenek újra felvenni egymással a kapcsolatot. Egy jó sütésre, főzésre vagy akár egy sporteseményre – főleg akkor, ha összehozza az embereket – mindig időt kell szakítani és energiát nem sajnálva meg kell szervezni a találkozót.

„Az esemény nem csak a mi számunkra fontos, de most már olyanok számára is, akiknek semmilyen kötődésük nincs a városhoz, mégis tiszteletüket teszik az eseményen. Erősen foglalkoztat a gondolat, hogy bővítsük a meccsek számát egy kisebb bajnoksággal, több korcsoport bevonásával, jövőre, az ötödik találkozó talán már ilyen lesz. A jövőben mindenkit szeretettel várunk a pályára vagy a nézőtérre egyaránt” – zárta gondolatait a főszervező.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.