Közélet

Városunkban töretlen népszerűségnek örvend a kosárlabda. A „Szerencs Forever” barátságos kosármérkőzést már ötödik alkalommal tartották meg június 3-án, a szerencsi Hunyadi Sportcsarnokban.

A kezdeményezés célja, hogy évente legalább egy alkalommal összehozza, hazahozza, a szerencsi kosárlabda élet jelenlegi és egykori szereplőit, egy baráti hangulatú mérkőzésre, együttlétre. A kosárlabda mérkőzésekre az ország legkülönbözőbb pontjairól látogattak haza a kosárlabda szerelmesei, többek között Kiss Ádám szerencsi származású, népszerű humorista is.

A „Szerencs Forever” névre keresztelt kosárlabda esemény ötlete először 2018-ban pattant ki a szervező, Kun Dávid fejéből, aki akkoriban még az Egyesült Államokban élt. Dávid egészen kisgyermekként, már 6 éves korától szenvedélyesen kötődik a kosárlabdához, aki számos alkalommal szervezett ehhez a sporthoz kapcsolódó eseményt a városban.

„Régóta szerettem volna, hogy az esemény ifjabb korosztályokkal is bővüljön. Ezen alkalommal az U12, U14, U16-os korcsoportok játékosai is megmérkőztek egymással, majd ezt követte az »öregfiúk rangadója« ami már hagyománnyá nőtte ki magát" – mondta a szervező.

Kun Dávid az eseménnyel – a kapcsolatok ápolásán túl – példát szeretne mutatni mindazon társaságoknak, akik már régóta nem találkoztak együtt, hogy ne féljenek újra felvenni egymással a kapcsolatot. Egy jó sütésre, főzésre vagy akár egy sporteseményre – főleg akkor, ha összehozza az embereket – mindig időt kell szakítani.

Fotó: SfL + magánarchívum

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.