Közélet

Negyedik alkalommal került megrendezésre június 18-án Szerencsi CAC Kutyakiállítás. A Rákóczi-vár kertjében több mint 130 fajta, összesen 508 kutya vett részt a megmérettetésben.

Kicsi György a Hegyalja 2050 Sportegyesület elnöke, szervező érdeklődésünkre elmondta, hogy az eseménynek még nincs hagyománya, de bíznak a folytatásban. „Ez egy méltó és gyönyörű helyszín a program lebonyolításához, a kutyabarátok legnagyobb megelégedésére, hálával tartozunk Szerencs Város Önkormányzatának, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a várkertet” – mondta a szervező. Hozzátette, délelőtt kezdődtek a bírálatok, délután pedig kiválasztották a legszebb magyar fajtát, a fajtacsoportok győzteseit, legjobb bébi, - kölyök és veterán ebet, a programot végül a Best in Show zárta. Nagy sikert aratott az un. hobbi kutyák kategóriája, amire bármilyen eb nevezhetett. Itt főként az állat és a gazdi kapcsolatát pontozták a bírók.

Az esemény nemzetközi volt, hiszen nem csak Magyarországból, de Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából is érkeztek. Az általunk megkérdezett külföldi kutyabarátok szerint Szerencs és környéke rendkívül szép vidék, úgy vélik, hogy aki itt él szerencsés helyzetben van. A szervezők a parkolás és belépőből befolyt összeget teljes egészében felajánlották a Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítványnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.