Közélet

A Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Elnökségének a döntése értelmében Életmű díjjal jutalmazták dr. Bazsa Geyza ortopéd főorvosnak a szakmai munkáját, aki a szerencsi rendelőintézet szakorvosa. A rangos elismerést június 21-én vette át a kitüntettet Miskolcon és köszöntötték a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet dolgozói.

A rendelőintézet emeleti könyvtárszobájában megtartott ünnepségen dr. Bobkó Géza igazgató főorvos - aki kollégáját a címre felterjesztette – méltatta Bazsa Geyza életúját. Elhangzott, hogy 1938-ban született, orvosdiplomáját 1963-ban vette át a Debreceni Orvostudományi Egyetemen.

Dr. Bobkó Géza (balra) személyesen is gratulált dr. Bazsa Geyza ortopéd főorvosnak - Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

Ekkortól kezdve folyamatosan a miskolci megyei kórház ortopéd-sebészeti osztályán dolgozott több mint 45 éven keresztül. Gyermek- és felnőtt ortopéd sebészetben, reumatológiában, mozgásszervi rehabilitációban és fizikoterápiában széles szakmai tapasztalatokat szerzett. Immár nyugdíjasként a rendelőintézetben várja a pácienseket, akik szeretik, kollégái tisztelik nem csupán a szakmai tudása, hanem az empatikus hozzáállása miatt. Négy évtizedes munkája után 2003-ban Miniszteri Dicséret kitüntetést kapott, majd 10 évvel később 2013-ban átvehette az Arany Diplomáját is.

A főorvos úr június 20-i köszöntésén elmondta, hogy meghatódott és visszatekintve a pályájára mindennel elégedett. „Ha újjászületnék akkor is ezt a szép orvosi szakmát választanám. Örülök, hogy ilyen remek kollégáim vannak. Mindent köszönök” – mondta az eseményen az életműdíjas dr. Bazsa Geyza ortopéd főorvos.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.