Közélet

Koncz Ferenc, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 6. számú választókerületének egykori országgyűlési képviselőjének és Szerencs polgármesterének tiszteletére rendeztek október 2-án emléktornát a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

A Szerencsi Tankerületi Központ immár harmadik alkalommal szervezte meg az emléktornát, amely a barátságról, a sportról és a megemlékezésről szólt. „Közel állt hozzá az iskola, a gyerekek, a tanárok, mivel ő maga is pedagógus volt, mindig is szívügyének tekintette az oktatás kérdését, az iskolát, a pedagógusok és a diákok támogatását, majd polgármesterként, országgyűlési képviselőként az emberek problémáit, városa, választókerülete érdekeit. Sok egyéb teendője mellett sosem feledkezett meg arról, hogy a Szerencsi Tankerületi Központ intézményeit támogassa, azok színvonalát emelje. A mai nap, amilyen számban itt összegyűltünk mind azt bizonyítja, hogy mennyire sokan szerettük őt, és emléke máig elevenen él bennünk” – hangzott el az emléktorna megnyitóján.

Koncz Zsófia, országgyűlési képviselő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszédében elmondta, hogy édesapja most biztosan boldog, hiszen ő maga is nagyon szerette a focit. Végezetül köszönetét fejezte ki a szervezőknek és a résztvevőknek.

A Térségi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora után kezdetét vette a barátságos labdarúgó mérkőzés. A találkozó előtt a kezdőrúgást Koncz Zsófia végezte el. A piros mezes csapatot a térség jelenlegi és volt polgármesterei, valamint szerencsi önkormányzati képviselők alkották. A csapatkapitányi szerepkört Kiss Attila, Szerencs polgármestere töltötte be. A Szerencsi Tankerületi Központ gárdáját főként a környék általános iskoláinak igazgatói alkották, akiket Vincze Ottó, volt válogatott labdarúgó, külgazdasági és külügyminisztériumi tanácsadó irányított. A mérkőzést végül 6-0-ra a fehér mezes Szerencsi Tankerületi Központ csapata nyerte.

  • Galéria: