Közérdekű

Idén is igényelhetik a szerencsi általános és középiskolások szülei, valamint a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatók Szerencs Város Önkormányzatának tanévkezdési támogatását.

Szerencs Város Önkormányzatának a pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 3/2015.(II.26.) rendelete 9. §-ban meghatározott feltételek alapján tanévkezdési támogatás állapítható meg az általános iskolában, illetve középfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek jogán annak a szülőnek, vagy törvényes képviselőnek, aki 2015. március 1. napját megelőzően létesített, állandó lakcímmel rendelkezik Szerencsen.

Tanévkezdési támogatásra jogosult továbbá saját jogán az a nagykorú hallgató, aki első felsőfokú végzettsége megszerzése érdekében nappali oktatás munkarendje szerinti tanulmányokat folytat.

A támogatás összege 10.000 Ft/tanuló, melyet Erzsébet-utalvány formájában kapnak a jogosultak.

A támogatás kérelemre állapítható meg, melyet 2016. július 15. és 2016. október 15. napja között lehet előterjeszteni a Szerencsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

A kérelem letölthető Szerencs város honlapjáról, (www.szerencs.hu) illetve beszerezhető a Szerencsi Polgármesteri Hivatal információs pultjánál.

A kérelemhez csatolni kell a szülő (kérelmező) és a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány másolatát, valamint közép-, ill. felsőoktatásban résztvevők esetében az oktatási intézmény által kiadott tanulói/hallgatói jogviszony fennállásának igazolását.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.