Közérdekű

Ivóvízhálózat-tisztítási és fertőtlenítési munkákat végeznek 2016. november 14-18. között Szerencs egyes területein, amely az ivóvízellátás időszakos szüneteltetésével jár.

A Borsodvíz Zrt. közleménye: Felhasználói tájékoztató az ivóvízellátás időszakos szüneteltetéséről mechanikai hálózattisztítási és fertőtlenítési munkálatok miatt

Tájékoztatjuk a Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a Borsodvíz Zrt. előre ütemezett hálózat karbantartási munkálatokat végez Szerencs településen, melynek keretében a vízhálózat csővezetékeinek mechanikai (szivacstöltettel történő) tisztítására, mosatására, fertőtlenítésére kerül sor. A munkafolyamat csak a közműves vízellátás időszakos vízkorlátozása mellett végezhető el. A munkálatok ideje alatt az alábbiakban felsorolt napokon – 8 és 18 óra között – egy-egy utcában, településrészen időszakos vízhiány, illetve víznyomáscsökkenés léphet fel:

2016. november 14-18. között (hétfőtől-péntekig) a részleges vízhiány az alábbi utcákat érinti:

Pozsonyi út, Nagyvárad út, Nagyvárad köz, Kilián tér, Kilián utca, Gépállomás utca, Szent István utca (korábban Hámán Kató u.), Szent Margit utca (korábban Kállai Éva u.), Lipták utca, Lipták köz, Kinizsi Pál utca, Rózsa utca, Szegfű utca, Táncsics Mihály utca

Felhívjuk Tisztelt Felhasználók figyelmét, hogy a munkálatok ideje alatt az érintett területeken a teljes vízhálózat nyomás alatt lesz, de tilos a vízvételezés és az ingatlanon belüli vízhasználat, mivel akkor a szennyezett víz saját belső hálózatba terelődik, a vízgépészeti szerelvények, berendezések károsodhatnak. Az így keletkezett károkért a Borsodvíz Zrt. felelősséget nem vállal.

Az üzemszünet ideje alatt vízszállító tartálykocsival, víztároló tartály közterületen történő elhelyezésével biztosítjuk a jogszabályi előírásoknak megfelelő mennyiségű ivóvizet.
Javasoljuk továbbá, hogy a kizárást megelőzően vételezzenek és tároljanak a vízhiányos időszak alatt szükségleteiket kielégítő mennyiségű ivóvizet.

A vízhálózat újbóli üzembe helyezését 1-1 munkaszakasz elkészültével a Borsodvíz Zrt. folyamatosan végzi, így 18 óra után is még előfordulhat a víz rövid ideig tartó elszíneződése, zavarosodása, mely esztétikailag kifogásolható, de az egészségre nem ártalmas.

A zavaros víz a kerti csap, illetve a mosogató, vagy fürdőszoba csapjának rövid ideig tartó megnyitásával távozik a rendszerből.

A munkálatok jellegéből adódóan elkerülhetetlen kellemetlenségekért elnézésüket, és egyben megértő türelmüket kérjük.

A munkálatok elhúzódása miatti változásokról folyamatosan tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználókat.

Hiba-és panaszbejelentő ügyfélszolgálatok elérhetőségei:

- 3910 Tokaj, Csokonai u. 2. Tel.: +36/47-352-322
- 3900 Szerencs, Kisvásártér 14. Tel.: +36/47-361-664

Borsodvíz Zrt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.