Közérdekű

Változik a forgalmi rend és a buszjáratok útvonala Szerencsen a Csokoládé Fesztivál idején. Szerencs Város Önkormányzata megbízásából a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár 12. alkalommal rendezi meg a Csokoládé Fesztivált. 2019. augusztus 22-én, csütörtökön 18.00 órától 2019. augusztus 26. hétfő 24.00 óráig

Biztonsági okokból, valamint az előkészítő, és befejező munkák idejére a Magyar Közútkezelő Zrt. és Szerencs Város Önkormányzata engedélyével egészen vagy részlegesen lezárásra kerülnek egyes utcák, és az alábbi forgalmi változások lépnek életbe:

- A Rákóczi útra nem lehet gépjárművel behajtani a 37-es főút (cukorgyári) körforgalmi csomópont irányából, valamint a Kossuth tér felől.
- Az Ondi útra nem lehet behajtani a Kossuth utcai kereszteződésétől (gimnázium sarkától).
- A Magyar utca egyirányúvá válik, az utcába a 37-es főút felől lehet csak behajtani, és csak az Ondi út felé lehet majd kihajtani. Gyalogosan akadálytalanul lehet közlekedni.
- A Zrínyi utcára csak az ott lakcímmel rendelkezők, az ott működő vállalkozások, illetve a hotel vendégei hajthatnak be az Ondi útról, és a Rákóczi út felé hajthatnak ki a körforgalmi csomópont irányába. Gyalogosan akadálytalanul lehet közlekedni.
- A Béke utcára, valamint a Rákóczi út a Kossuth tér és a Béke utcai kereszteződés közötti szakaszára nem lehet járművel behajtani, valamint gyalogosan csak a jegypénztárak nyitásáig lehet közlekedni, utána már csak megváltott belépőjeggyel.
- A Huszárvár utcára nem lehet behajtani, a piac felől érkező forgalmat a Bástya utcára terelik, valamint gyalogosan csak a jegypénztárak nyitásáig lehet közlekedni, utána már csak megváltott belépőjeggyel.
- A Jókai utca kétirányúvá válik, de egyúttal zsákutca is. Csak a parkoló udvarig lehet majd behajtani és vissza a 37-es főút irányába.
- A Posta utcára nem lehet gépjárművel behajtani, valamint gyalogosan csak a jegypénztárak nyitásáig lehet közlekedni, utána már csak megváltott belépőjeggyel.

Fotó: Szerencs Város Önkormányzata

A városközpontot érintő menetrend szerinti buszjáratok a lezárt területre nem hajtanak be, és az ott lévő buszmegállókban nem állnak meg augusztus 22. csütörtök 18.00 órától augusztus 26-án, hétfőn éjfélig. A menetrend augusztus 27-én, kedden 0.00 órától áll helyre. A buszjáratok ideiglenes útvonaláról és a kieső buszmegállók pótlására kijelölt megállóhelyekről az Észak-magyarországi Közlekedési Központ honlapján, Szerencs város hivatalos honlapján, szórólapokon, valamint a buszjáratokon és a buszmegállókban kihelyezett hirdetményeken keresztül tájékoztatjuk az utasokat.

A buszjáratok egy részének terelőútja a Kossuth utca lesz, így annak érdekében, hogy a buszjáratok oda-vissza közlekedni tudjanak, az utca egy részén, valamint a Kossuth utca-Ondi út találkozásánál „Megállni tilos!” lép életbe, amelyet táblákkal és leszalagozással fognak jelölni. Kérjük a járművel közlekedőket, hogy ne megszokásból vezessenek, hanem legyenek körültekintőek, és figyeljék az ideiglenesen kihelyezett közlekedési táblákat.

Szerencs Város Önkormányzata és a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár tisztelettel kéri a szerencsi fesztivállátogatókat, hogy ha tehetik, akkor gyalogosan közelítsék meg a rendezvényt, ezzel is csökkentve a más településekről idelátogatók miatt megnövekedett forgalomból adódó torlódást.

A lezárt területen lakók és az ott működő vállalkozások számára továbbra is biztosított lesz a behajtás, amelyhez rendszámra szóló behajtási engedélyt adnak ki a szervezők.

A szervezők előre is köszönik a türelmüket és megértésüket! Céljuk, hogy a Csokoládé Fesztivál valamennyi látogatója, legyen szerencsi lakos vagy távolabbról érkező vendég, biztonságban érezze magát városban.

Forrás: Szerencs Város Önkormányzata

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.