Közérdekű

Szerencs Város Önkormányzata és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt értesíti az utasait, hogy a XII. Országos Csokoládé Fesztivál ideje alatt a Szerencs belvárosán át közlekedő buszjáratok útvonala és megállóhelyei megváltoznak.

A fesztiválra érkező nagy számú közönségre tekintettel – figyelembe véve a kötelező biztonsági előírásokat – 2019. augusztus 22-én, csütörtökön 18.00 órától 2019. augusztus 26-án, hétfőn éjfélig lezárásra kerül a Rákóczi út a 37-es főút körforgalmi csomópontjától (cukorgyári körforgó) a Kossuth téri kereszteződésig, valamint az Ondi út alsó szakasza a Malom utcai kereszteződéstől (Tanuszodától) a közlekedési lámpáig. A lezárt szakaszra a menetrend szerinti járatok nem hajtanak be, és a megállóhelyeik is áthelyezésre kerülnek. 

A menetrend 2019. augusztus 27-én, kedden 0 órától áll helyre.

3729 Miskolc–(Szerencs)–Sárospatak–Sátoraljaújhely
autóbuszvonalon közlekedő járatok nem állnak meg az Ondi út alsó szakaszán lévő „Rákóczi út 99.” megállóhelyen (a szakképző iskola mellett).
Kijelölt ideiglenes buszmegálló: az Ondi út 12. szám mellett (Szabadság utca sarka), valamint az Ondi út 13. szám (kisbolt) előtt, valamint azon járatok esetében, amelyek Szerencs, vasútállomás megállóhelyet érintve közlekednek, lehetőség lesz fel-, ill. leszállásra a SPAR áruháznál lévő megállóhelyeken is.

3806 Encs–Abaújszántó–Tállya–Szerencs
3851 Szerencs–Golop–Abaújszántó autóbuszvonalakon közlekedő járatok
a Rákóczi út–Gyár út–Kassa út–Csalogány út–Darvas L. utca (korábbi Ságvári utca)–Rákóczi út–Kossuth utca–Ondi út útvonalon kerülik meg a lezárt területet. A buszok nem állnak meg az Ondi út alsó szakaszán lévő „Rákóczi út 99.” megállóhelyen (a szakképző iskola mellett).
Kijelölt ideiglenes megállóhelyek:
- a Gyár úton a Spar áruház előtti, illetve a másik oldalon a cukormúzeum előtti buszmegálló,
- az Ondi út 12. szám mellett (Szabadság utca sarka), valamint az Ondi út 13. szám (kisbolt) előtt.

3730 Miskolc–Gesztely–Megyaszó–Szerencs
3852 Szerencs–Mezőzombor–Mád
3859 Szerencs–Bekecs–Taktaszada
3860 Szerencs–Bekecs–Legyesbénye–Golop autóbuszvonalakon közlekedő járatok
a Rákóczi út–Gyár út–Kassa út–Csalogány út– Darvas L. utca (korábbi Ságvári utca)–Rákóczi út útvonalon kerülik ki a belvárost. A buszok nem állnak meg a „Központi iskola” és a „Posta” megállóhelyeken.
Kijelölt ideiglenes megállóhelyek:
- a „Központi iskola” megálló helyett a Spar áruház előtti, illetve a másik oldalon a cukormúzeum előtti buszmegálló
- a „Posta” megálló helyett a Rákóczi út 15. előtt (a Késmárk utca sarkán), valamint a másik oldalon a Rákóczi út 16. előtt (húsbolt a Bányai J. utca – korábbi Fürst S. utca – sarkán)

A szervezők kérik, hogy időben tájékozódjanak, hogy hol tudnak felszállni a megfelelő buszjáratra. Az információ megtalálható az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. honlapján, Szerencs város honlapján, a buszjáratokon a buszvezetőnél, illetve a buszmegállókban kihelyezett hirdetményeken.

Forrás: Szerencs Város Önkormányzata, Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.